Betekintő mindennapjainkba

4. adventi gyertyagyújtás és karácsonyfa öltöztetés (2020.12.16.)

Miután Gábor atyával meggyújtottuk az adventi koszorún a 4. gyertyánkat, feldíszítettük az óvoda hatalmas, adományként kapott fenyőfáját. Ezen a napon nem csak a gyermekek, de az egész óvoda ünnepi díszbe öltözött.

Minden csoport készített díszeket, amit a gyermekek maguk akasztottak fel az alsóbb faágakra.


3. adventi gyertyagyújtás (2020.12.09.)

A 3. gyertyánkat ezen a napon gyújtottuk meg. Gábor atya ezúttal is ellátogatott hozzánk, hogy egy kis elmélkedés keretében beszéljen nekünk a 3. gyertya jelentéséről.


Szent Miklós ünnepe (2020.12.03.)

Nagy izgalom lett úrrá az óvodánkon a fel-felhangzó csengőszónak köszönhetően. Aztán az ablakban megjelent egy pirosba öltözött, fehér szakállas alak. A gyerekek kitörő örömmel fogadták a Mikulást és segédjét, énekeltek nekik, verset mondtak és hálás szívvel fogadták az ajándék csomagokat.


2. adventi gyertyagyújtás (2020.12.02.)

Gábor atya ezen a napon is ellátogatott hozzánk, hogy egy kis interaktív elmélkedést követően közösen gyújtsuk meg az adventi koszorúnk 2. gyertyáját.


Télnyitó ovigaléria ünnepség (2020.12.02.)

A téli évszakhoz érve ismét ovigaléria ünnepséget szerveztünk. Ennek keretében óvodavezetőnk, Lukács-Kéméndi Ágnes mutatta be gyönyörű, gobelin technikával készült alkotásait. Ezt követően a gyermekek személyesen ismerkedhettek meg a technikával, kipróbálva a hímzés folyamatát.


1. adventi gyertyagyújtás (2020.11.25.)

Pető Gábor plébános atya látogatott el hozzánk ezen a napon, hogy megáldja a csoportok adventi koszorúit. Egy kis elmélkedés után énekkel kísérve gyújtottuk meg a közös adventi koszorúnkon az 1. gyertyát.


Temetőlátogatás (2020.11.02.)

A halottak napjára emlékezve az óvoda nagycsoportosai elsétáltak a temetőbe. A két kiscsoport is készített egy-egy mécsest, amelyet a nagycsoportosok a saját mécsesükkel együtt elvittek és meggyújtottak a temetőben lévő kis emlékhelynél.


Szent Mihály-napi vásár (2020.09.30.)

Szent Mihály napjának alkalmából vásári forgatagot elevenítettünk meg óvodánk aulájában. A csoportok előre készített portékával készültek, amelyet minden csoport maga kínált eladásra,  2 ügyes tagját állítva az asztal mögé. A gyermekek gesztenyével vásárolhattak, megtöltve érdekes portékákkal kis kosaraikat.


Szüreti mulatság (2020.09.22.)

A mulatság keretén belül a gyermekek különböző tevékenységeken keresztül ismerkedhettek meg a hagyományokkal; szőlőt szemezgettek, kipróbálhatták a szőlőpréselést, mustot kóstoltak, végül pedig közös néptánccal zárult a jeles napunk.

Aulánk csodás díszítéséért hálás köszönet a szülői közösségünknek!


Templomlátogatás Mária neve napja alkalmából (2020.09.15.)

Mária neve napjának alkalmából az óvoda nagycsoportosai ellátogattak a templomba. Ezt megelőzőleg az óvoda két kiscsoportja elkészítette a saját virágcsokrát, amit átvittek a nagycsoportosoknak, akik aztán a saját csokrukkal együtt elvitték a csoportok ajándékait a templomban lévő Lourdes-i Mária szoborhoz.


Ősznyitó ovigaléria ünnepség (2020.09.09.)

Pedagógiai programunk egyik lényeges célkitűzése a gyermekek gyenge időérzékének folyamatos fejlesztése. Ezért minden évszakot ünnepséggel nyitunk, és évszaki koncerttel zárunk, tehát keretet adunk az évszakok ciklikus változásának. Az őszi évszakot egy ovigaléria ünnepséggel nyitottuk meg, melyen Herbély Istvánné mutatta meg a nagycsoportos gyermekeknek gyönyörű festményeit. A rövid bemutatkozó után a gyermekek Nóri nénivel elkészíthették saját festményüket.


Óvodaszentelés, évnyitó ünnepség (2020.09.04.)

Marton Zsolt váci egyházmegyés püspök ünnepélyes keretek között áldotta meg óvodánkat. Az ünnepségre nagy számban gyűltek össze az óvoda bejárati udvarán szülők, gyermekek, meghívott vendégek.

(A fotók a https://www.magyarkurir.hu/ oldalról származnak.)